Koekenpannen Special

Naar aanleiding van de uitzending van Keuringdienst van Waarde op 4 maart 2021 willen wij u graag extra infromeren over de koekenpannen die wij verkopen. In de uitzending ging het over gevaarlijke dampen die vrijkomen wanneer de pan te heet wordt en over de antiaanbaklaag koekenpannen. Hieronder leest u over verschillende soorten pannen, een aantal tips en verder informatie. 

Wij, kitchen2table, blijven dan ook onvermoeibaar de aandacht vestigen op
3 belangrijke zaken voor het bakken in een koekenpan:

  • We adviseren reeds jaren het gebruik van een roestvrijstalen koekenpan omwille van de optimale bakresultaten, de duurzaamheid en minimale impact op het milieu bij productie en transport. Een antiaanbakpan gebruikt u voor ingrediënten die sneller aanzetten, op een matige temperatuur.
  • Beheers de temperatuur: ‘gezond’ bakken doet u tussen de 180 en 220°C. Het meerlagenmateriaal in de Demeyere pannen zorgt voor perfecte warmteverdeling en gelijkmatig bakresultaat, ook op lage temperaturen.
  • Gebruik de juiste vetstof, geschikt voor langdurig gebruik op hogere temperaturen zoals arachideolie, rijstolie, druivenpitolie, (geklaarde) roomboter of speciaal samengestelde (vloeibare) bakproducten.

Dus, in functie van wat u wilt bereiden (vlees, vis, groente, …) of hoe u het wil klaarmaken (met veel of weinig vetstof), bieden we een reeks van oplossingen aan, met verschillende technologieën.

De RVS (meerlagen-) koekenpan:

Dit is de ultieme koekenpan die heerlijk krokant bakt, onverslijtbaar is en de oplossing is voor het merendeel van de gerechten die u wenst klaar te maken in een koekenpan. Met een perfecte warmteverdeling door de combinatie van verschillende lagen en een optimale temperatuurcontrole op inductie. Kiest u bovendien voor een Made In Belgium koekenpan dan minimaliseert u ook nog de transportdruk op het milieu. Als uw pan dan toch na generaties aan vervanging toe is, kan deze 100% gerecycleerd worden.

De keramische koekenpan:

De Demeyere keramische koekenpannen met de duurzame Ceraforce antiaanbaklaag zijn de oplossing voor wie makkelijk en toch krokant wil bakken. Onze keramische pannen zijn vrij van PFOA en PFAS’.

De klassieke antikleefpannen:

De onlangs tot beste koekenpan uitgeroepen Alu Pro 5 koekenpannen van Demeyere zijn ideaal voor wie houdt van zorgeloos bakken met weinig vetstoffen.

Deze pannen zijn vrij van PFOA en worden geproduceerd volgens de strenge reglementering van de Europese Unie.

Winkelwagen